ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  

Φ.23.1 Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας

Σας παρακαλούμε να  ενημερωθείτε  σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης στο 29ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (Καβάλα 14-17 Σεπτεμβρίου 2017). Σας αποστέλλουμε το αποσπασματικό πρόγραμμα για τα βιωματικά σεμινάρια. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα αντίστοιχα βιωματικά σεμινάρια είναι ΔΩΡΕΑΝ. Χρειάζεται όμως να υπάρχει κατάλογος συμμετεχόντων το αργότερο μέχρι 12-9-2017.  Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα το βρείτε πατώντας εδώ.

ΕΠΙΣΗΣ

Σας επισυνάπτουμε  επιστολή του Καθηγητή Παιδιατρικής κ Χαλιάσου προς τους εκπαιδευτικούς με την παράκληση να συμπληρωθεί το συντομότερο το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο σχετικά με παιδιά για εκτίμηση αναγκών εκπαίδευσης των καθηγητών στην αντιμετώπιση παιδιών, που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

To παιδί με σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 1) πάσχει από ένα χρόνιο νόσημα, το οποίο αν ρυθμιστεί σωστά, του επιτρέπει να ζήσει μια σχεδόν φυσιολογική ζωή απολαμβάνοντας όλες τις χαρές της καθημερινότητας στο παιχνίδι, το σχολείο, την άσκηση, τη διασκέδαση. Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου και της αντιμετώπισης τυχόν επιπλοκών της νόσου στη διάρκεια της μαθητικής ζωής και της παρακολούθησης από τον πάσχοντα του σχολείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επίβλεψη και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας δημιούργησε συνοπτικό ερωτηματολόγιο με σκοπό να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να ανανεώσουν με ενεργητικό τρόπο τις βασικές τους γνώσεις για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και την αντιμετώπιση του πάσχοντος στο σχολικό περιβάλλον ή την εκδρομή. Τελικός στόχος είναι η προσφορά αποτελεσματικότερης βοήθειας, εφόσον χρειαστεί, στο μαθητή που πάσχει από διαβήτη. Με βάση τη συχνότητα του νοσήματος στις μέρες μας, πιθανολογείται ότι κάποτε θα χρειαστεί η βοήθεια σας, άρα ας είμαστε όσο είναι δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.
Παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Οι ανώνυμες απαντήσεις σας θα επεξεργαστούν συλλογικά από την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας προκειμένου να εκτιμηθούν οι ανάγκες των εκπαιδευτικών της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, κάνετε κλικ ΕΔΩ.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας!

Ο Ειδ. Γραμματέας
Νικόλαος Χαλιάσος, Καθηγητής Παν. Ιωαννίνων

Η Πρόεδρος
Ελένη Πετρίδου, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

 

contact_2

Αρχείο