ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  

Σχολ. Δραστηριότητες

Απολογισμός και Αξιολόγηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2022-23

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, εγκεκριμένα από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-23, να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, ανάλογα με το πρόγραμμα που υλοποίησαν, το έντυπο αξιολόγησης στις ηλεκτρονικές φόρμες που υπάρχουν στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Απολογισμός και αξιολόγηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2022-23

(Η  συμπλήρωση των στοιχείων στις φόρμες είναι απαραίτητη για την έκδοση των βεβαιώσεων υλοποίησης προγραμμάτων)

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Φεστιβάλ Παιχνιδιού)

Φέτος το Φεστιβάλ Παιχνιδιού είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις του να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, γιατί θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Οι δράσεις θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών, από Τρίτη 23 Μαΐου 2023 έως και  Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο και στα τηλέφωνα 2510291532 – 6947119821, Παναγιώτης Παπάζογλου.

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Φεστιβάλ παιχνιδιού)

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή τις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας- Τμήμα Περιβάλλοντος, διοργανώνουν παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμού της Φύσης.  

Διαγωνισμός ζωγραφικής

Βιωματικά εργαστήρια κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με αφορμή την 6η Μαρτίου, «Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού», θα υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια για τα δημοτικά σχολεία.

Πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο

Βιωματικά εργαστήρια για σχολικό εκφοβισμό.docx_

Δημιουργία εκπαιδευτικού παιχνιδιού για το 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στο 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού με το σχεδιασμό και κατασκευή εκπαιδευτικού παιχνιδιού, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://forms.gle/9YcBE2GYif9WCcLv7

Σας ενημερώνουμε ότι το παιχνίδι μπορεί να σχετίζεται με θέματα:

  • Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
  • Πολιτιστικών θεμάτων
  • Αγωγής Υγείας
  • Αθλητισμού
  • Αλλά και με γνωστικά αντικείμενα ( Γλώσσα, Μαθηματικά, μελέτη Περιβάλλοντος)

 

Πληροφορίες:

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

2510291522, 6947119821

 

 

 

Πίνακας ονομάτων συμμετεχόντων στην επιμορφωτική – ενημερωτική συνάντηση για το 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα»

   Σας κοινοποιούμε πίνακα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στην επιμορφωτική – ενημερωτική συνάντηση, για το θεωρητικό πλαίσιο, σχεδιασμό, οργάνωση, δημιουργία και υποστήριξη των δράσεων του Φεστιβάλ Παιχνιδιού.

Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν και συνάδελφοι που δεν το δήλωσαν και επιθυμούν να παρευρεθούν.  

Πίνακας ονομάτων συνάντησης Φεστιβάλ Παιχνιδιού

 

Επιμορφωτική – ενημερωτική συνάντηση για το 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σας καλεί στην επιμορφωτική ενημερωτική συνάντηση, για το θεωρητικό πλαίσιο, σχεδιασμό, οργάνωση, δημιουργία και υποστήριξη των δράσεων  του Φεστιβάλ Παιχνιδιού.

  • Στη συνάντηση θα αναπτυχθεί το θεωρητικό πλαίσιο του παιχνιδιού  με διαδραστικό τρόπο από τον Κωσταντίνο Βλαστάρη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕΚΕΣ Α.Μ.Θ. και Διδάκτορατου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο εισήγησης: «Το παιχνίδι, η αξία του και οι πικρές αλήθειες».
  • Θα παρουσιαστεί οπτικό υλικό από τα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ παιχνιδιού
  • θα αναλυθεί ο σχεδιασμός και οργάνωση των δράσεων του 3ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού.

Πληροφορίες – συμμετοχή στο επισυναπτόμενο έγγραφο:

Επιμορφωτική -ενημερωτική συνάντηση 3ου φεστιβαλ παιχνιδιού στην Καβάλα  

Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημωφέλεια Καβάλας, σας ενημερώνει για την υλοποίηση του έργου: «Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος», και σας προσκαλεί να συμμετέχετε.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΛΟ ΠΟΡΟ

Άυλος Πόρος Περιγραφη έργου

Εκπαιδευτική δράση: “Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη”

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Cosmopolis festival συνδιοργανώνουν δράση με θέμα: «Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη»

 Διαβιβαστικό: Τα κτίρια της πόλης μου

    Ενημερωτικό υλικό: Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη

Κάλεσμα συμμετοχής στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού Καβάλας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας έχοντας σκοπό να αναδείξει και να παρουσιάσει τα καινοτόμα σχέδια και δραστηριότητες που εφαρμόζονται στην τάξη, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων – Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και σχετίζονται: με κατασκευές, δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών, θεατρικών-μουσικών-εικαστικών παιχνιδιών, με Εκπαιδευτική Ρομποτική, επαναφέρει μετά από απουσία δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην πόλη της Καβάλας.

Κάλεσμα συμμετοχής στο 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού_

Εορταστική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πόλη της Καβάλας

Με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων, ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημοφέλεια», η Δ.Δ.Ε Καβάλας, η Δ.Π.Ε Καβάλας, και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με σκοπό μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ψάλλουν στους κεντρικούς δρόμους και στο κέντρο της πόλης κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 στην Πλατεία Ελευθέριας στις 10.30 π.μ.

Πληροφορίες – συμμετοχή στο έγγραφο

Εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Μουσική εκδήλωση “1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σας προσκαλούν, την Τετάρτη 02.11.2022 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας, στην εκδήλωση με τίτλο: «1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί». Η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας θα ερμηνεύσουν τραγούδια συνθέτων της Σμυρνέικης Σχολής.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ:

https://forms.gle/QEfBN9KFC9bwBiGe6

 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πίνακας ονομάτων συμμετεχόντων στο βιωματικό εργαστήριο: «Διαπροσωπικές σχέσεις και συναισθήματα»

Σας κοινοποιούμε πίνακα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη διαχείριση των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια υλοποίησης των καινοτόμων προγραμμάτων.

Πίνακας ονομάτων σεμιναρίου διαπροσωπικές σχέσεις

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Λαμβάνοντας υπόψη το σχετικό έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων», σας ενημερώνουμε για τον τρόπο συμπλήρωσης και αποστολής των Σχεδίων Υποβολής Προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2022-23.

Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων 2022-23

Βιωματικό εργαστήριο διαχείρισης διαπροσωπικών σχέσεων, συναισθημάτων και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, στο πλαίσιο της επιμορφωτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα τη διαχείριση των διαπροσωπικών σχέσεων, συναισθημάτων και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.  

Βιωματικό εργαστήριο για διαπροσωπικές σχέσεις_signed

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 

Η Παγκόσμια Ημέρα του εκπαιδευτικού γιορτάστηκε Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 με την εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Καβάλας στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Παρουσιαστήκαν εικαστικές δημιουργίες μαθητών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς τους.

Ομιλητές ο κ. Παπαδόπουλος Σίμος, Αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ και η πολυβραβευμένη νηπιαγωγός κ. Ξανθοπούλου Βίκυ, οι οποίοι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μίλησαν για το έργο και τον ρόλο του εκπαιδευτικού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε χορευτικά από τους μαθητές της Δ΄& Ε΄ Τάξης του Δ.Σ. Παληού, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μάχης Σοϊδου και μουσικά από μαθητές του 16ου Δ.Σ. Καβάλας, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Δανιήλ Μπάρμπα, συνοδεία ακορντεόν από την κ. Β. Μορένου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φ.Ν.& Θάσου Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Πάτερ Ευάγγελος, η βουλεύτρια κ. Τ. Ελευθεριάδου, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας κ. Κ. Μαρκάκη, ο πρώην βουλευτής κ. Τ. Εμμανουηλίδης.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Α. Γαϊτανίδου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε καβάλας κ. Φ. Νικολάου.

Ευχαριστούμε  τους μαθητές όλων των σχολείων της Π.Ε Καβάλας που με τις εικαστικές τους δημιουργίες, αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την χορευτική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Παληού, καθώς και την παιδική χορωδία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας που με τη κίνηση και τη μουσική τους έστειλαν την αγάπη τους σε όλους τους εκπαιδευτικούς  με τον πιο ζεστό τρόπο.  

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

  

Ανάλογα τη σχολική μονάδα, εντός του σχολικού ωραρίου, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες.

 

Οι μικροί μαθητές τον Δημοτικών Σχολείων της Ελευθερούπολης είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στον αθλητισμό, με την συμμετοχή αναγνωριζομένων αθλητών καλαθοσφαίρισης από την ομάδα της του Γ.Σ.Ελευθερούπολης  που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, όπως και η παρουσία της Διεθνούς αθλήτριας των Πανθήρων Καβάλας από τα Σκόπια που συμμετέχει επίσης στο Ελληνικό Γυναικείο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισεις της Α2 κατηγορίας. Μεγάλη η χαρά τον παιδιών που τους δόθηκε  η δυνατότητα. να συνομιλήσουν και να παίξουν  με τους επίλεκτους και διακριθέντες αθλητές .

Επίσκεψη σε σχολείο της Καβάλας έγινε από την Διευθύντρια της Π.Ε Καβάλας με τον υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης όπου παρακολούθησαν αγωνίσματα του στίβου με την συμμετοχή του αναγνωρισμένου κριτή – αφέτη και Λαμπαδηδρόμο Ολυμπιακών αγώνων Χαïνά Πέτρο.

 

 

Επίσης είχαν  την εμπειρία της συμμετοχής  η Διευθύντρια Π.Ε Καβάλας  και ο υπεύθυνος Φ.Α καθώς με την διεύθυνση του σχολείου και του υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου να σειμετέχουν σε μία συμβολική εκκίνηση και τερματισμό αγώνα μικρής διαδρομής.

 

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

 

 

contact_2

Αρχείο