ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  

Παπάζογλου Π.(2513-503559)

Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημωφέλεια Καβάλας, σας ενημερώνει για την υλοποίηση του έργου: «Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος», και σας προσκαλεί να συμμετέχετε.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΛΟ ΠΟΡΟ

Άυλος Πόρος Περιγραφη έργου

Εκπαιδευτική δράση: “Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη”

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Cosmopolis festival συνδιοργανώνουν δράση με θέμα: «Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη»

 Διαβιβαστικό: Τα κτίρια της πόλης μου

    Ενημερωτικό υλικό: Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη

Κάλεσμα συμμετοχής στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού Καβάλας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας έχοντας σκοπό να αναδείξει και να παρουσιάσει τα καινοτόμα σχέδια και δραστηριότητες που εφαρμόζονται στην τάξη, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων – Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και σχετίζονται: με κατασκευές, δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών, θεατρικών-μουσικών-εικαστικών παιχνιδιών, με Εκπαιδευτική Ρομποτική, επαναφέρει μετά από απουσία δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην πόλη της Καβάλας.

Κάλεσμα συμμετοχής στο 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού_

Εορταστική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πόλη της Καβάλας

Με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων, ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημοφέλεια», η Δ.Δ.Ε Καβάλας, η Δ.Π.Ε Καβάλας, και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με σκοπό μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ψάλλουν στους κεντρικούς δρόμους και στο κέντρο της πόλης κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 στην Πλατεία Ελευθέριας στις 10.30 π.μ.

Πληροφορίες – συμμετοχή στο έγγραφο

Εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας, ο Νομαρχιακος Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Καβαλας και το ΚΔΑΠΜΕΑ Δημοφέλεια Δήμου Καβάλας με τη συμμετοχή του, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. 

Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία των Ηρώων (κάτω από το Δημαρχείο Καβάλας), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 από τις 9:30 12:30.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

 

Μουσική εκδήλωση “1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σας προσκαλούν, την Τετάρτη 02.11.2022 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας, στην εκδήλωση με τίτλο: «1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί». Η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας θα ερμηνεύσουν τραγούδια συνθέτων της Σμυρνέικης Σχολής.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ:

https://forms.gle/QEfBN9KFC9bwBiGe6

 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πίνακας ονομάτων συμμετεχόντων στο βιωματικό εργαστήριο: «Διαπροσωπικές σχέσεις και συναισθήματα»

Σας κοινοποιούμε πίνακα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη διαχείριση των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια υλοποίησης των καινοτόμων προγραμμάτων.

Πίνακας ονομάτων σεμιναρίου διαπροσωπικές σχέσεις

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Λαμβάνοντας υπόψη το σχετικό έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων», σας ενημερώνουμε για τον τρόπο συμπλήρωσης και αποστολής των Σχεδίων Υποβολής Προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2022-23.

Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων 2022-23

Βιωματικό εργαστήριο διαχείρισης διαπροσωπικών σχέσεων, συναισθημάτων και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, στο πλαίσιο της επιμορφωτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα τη διαχείριση των διαπροσωπικών σχέσεων, συναισθημάτων και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.  

Βιωματικό εργαστήριο για διαπροσωπικές σχέσεις_signed

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 

Η Παγκόσμια Ημέρα του εκπαιδευτικού γιορτάστηκε Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 με την εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Καβάλας στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Παρουσιαστήκαν εικαστικές δημιουργίες μαθητών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς τους.

Ομιλητές ο κ. Παπαδόπουλος Σίμος, Αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ και η πολυβραβευμένη νηπιαγωγός κ. Ξανθοπούλου Βίκυ, οι οποίοι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μίλησαν για το έργο και τον ρόλο του εκπαιδευτικού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε χορευτικά από τους μαθητές της Δ΄& Ε΄ Τάξης του Δ.Σ. Παληού, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μάχης Σοϊδου και μουσικά από μαθητές του 16ου Δ.Σ. Καβάλας, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Δανιήλ Μπάρμπα, συνοδεία ακορντεόν από την κ. Β. Μορένου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φ.Ν.& Θάσου Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Πάτερ Ευάγγελος, η βουλεύτρια κ. Τ. Ελευθεριάδου, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας κ. Κ. Μαρκάκη, ο πρώην βουλευτής κ. Τ. Εμμανουηλίδης.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Α. Γαϊτανίδου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε καβάλας κ. Φ. Νικολάου.

Ευχαριστούμε  τους μαθητές όλων των σχολείων της Π.Ε Καβάλας που με τις εικαστικές τους δημιουργίες, αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την χορευτική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Παληού, καθώς και την παιδική χορωδία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας που με τη κίνηση και τη μουσική τους έστειλαν την αγάπη τους σε όλους τους εκπαιδευτικούς  με τον πιο ζεστό τρόπο.  

Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

 

Λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων», σας ενημερώνουμε για τον τρόπο συμπλήρωσης και αποστολής των Σχεδίων Υποβολής Προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2020-21

Έγγραφο της Διεύθυνσης

Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων 2020-21

Εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ

ΠΣΔ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2020-21

Φ. 23.1/2983 «Απολογισμός και Αξιολόγηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2019-20»

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, εγκεκριμένα από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-20, να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:  

https://forms.gle/MKEuYMaJYC1VAgKd9

  το έντυπο αξιολόγησης του προγράμματος μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020.

απολογισμός και αξιολόγηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2019-20

contact_2

Αρχείο