ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 

Η Παγκόσμια Ημέρα του εκπαιδευτικού γιορτάστηκε Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 με την εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Καβάλας στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Παρουσιαστήκαν εικαστικές δημιουργίες μαθητών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς τους.

Ομιλητές ο κ. Παπαδόπουλος Σίμος, Αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ και η πολυβραβευμένη νηπιαγωγός κ. Ξανθοπούλου Βίκυ, οι οποίοι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μίλησαν για το έργο και τον ρόλο του εκπαιδευτικού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε χορευτικά από τους μαθητές της Δ΄& Ε΄ Τάξης του Δ.Σ. Παληού, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μάχης Σοϊδου και μουσικά από μαθητές του 16ου Δ.Σ. Καβάλας, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Δανιήλ Μπάρμπα, συνοδεία ακορντεόν από την κ. Β. Μορένου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φ.Ν.& Θάσου Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Πάτερ Ευάγγελος, η βουλεύτρια κ. Τ. Ελευθεριάδου, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας κ. Κ. Μαρκάκη, ο πρώην βουλευτής κ. Τ. Εμμανουηλίδης.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Α. Γαϊτανίδου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε καβάλας κ. Φ. Νικολάου.

Ευχαριστούμε  τους μαθητές όλων των σχολείων της Π.Ε Καβάλας που με τις εικαστικές τους δημιουργίες, αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την χορευτική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Παληού, καθώς και την παιδική χορωδία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας που με τη κίνηση και τη μουσική τους έστειλαν την αγάπη τους σε όλους τους εκπαιδευτικούς  με τον πιο ζεστό τρόπο.  

contact_2

Αρχείο