ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  

Φ.23/5560 Lighthouse Festival

2016_07_11_7o_afisaΤο Lighthouse Fest. αποτελεί καλλιτεχνική ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό μιας παρέας παλιών μαθητών μας. Έλαβε χώρα για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι στην αυλή του σχολείου μας, πλάι στον Φάρο και αποτέλεσε ένα από τα highlights της καλοκαιρινής περιόδου. Ήταν μια αφιλοκερδής, εκπαιδευτική, πολιτιστική και καλλιτεχνική συνεργασία, η οποία διοργανώθηκε από το μουσικό συγκρότημα The Dreamers (μαθητές του σχολείου μας οι περισσότεροι), το 7ο Δημοτικό Σχολείο και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας. Μέσω του Lighthouse Fest είχαμε ως στόχο τη φιλοξενία και παρουσίαση καλλιτεχνών από όλους τους χώρους της τέχνης. Το εγχείρημα υλοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός μεγάλου αριθμού εθελοντών από μαθητές και φοιτητές.

Στόχος πλέον του φεστιβάλ, που φέτος περνάει σε διαφορετικό επίπεδο από πολλές απόψεις, είναι να προσφέρει ένα σύνολο καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων με την ενεργή συμμετοχή του κοινού και να αποτελέσει ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για μικρούς και μεγάλους.

Όσον αφορά στην ανταπόκριση του κοινού, αυτή ήταν τόσο μεγάλη που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το φετινό φεστιβάλ θα είναι διήμερο. Η παρουσία και η στήριξη του κόσμου αποτέλεσε τη σπουδαιότερη επιβράβευση και απέδειξε ότι το Lighthouse Fest. μπορεί όχι μόνο να καθιερωθεί σαν πολιτιστικό δρώμενο αλλά και να αποτελέσει έναν από τους πολιτιστικούς2016_07_11_7o_afisa2 πυρήνες της πόλης, καθώς ουσιαστικά στόχος του είναι η προώθηση και παρουσίαση των τεχνών, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της Καβάλας σχετικά με αυτές και η γνωριμία με τους καλλιτέχνες της πόλης, που τις περισσότερες φορές δύσκολα βρίσκουν ένα βήμα και μια ευκαιρία παρουσίασης του έργου τους.

Ως οργανωτική ομάδα επιθυμούμε, μέσω της καθιέρωσής του, το Lighthouse Fest. να αποτελέσει μια πρωτοποριακή και ανεξάρτητη φωνή καλλιτεχνικής έκφρασης, απαλλαγμένης από συμφέροντα και σκοπιμότητες κάθε είδους και να αγκαλιαστεί, όπως και έγινε από την πρώτη στιγμή, από το κοινό της Καβάλας.

Εκ της οργανωτικής ομάδας

με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Σπύρος Δημητριάδης

contact_2

Αρχείο